Avidyne Homepage
Forum Home Forum Home > Avidyne General > IFD100 Mobile App
  New Posts New Posts RSS Feed - IFD100 v10.3 Configuration Error
  FAQ FAQ  Forum Search   Register Register  Login Login

IFD100 v10.3 Configuration Error

 Post Reply Post Reply
Author
Message
dmtidler View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 12 Feb 2016
Location: USA
Status: Offline
Points: 606
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote dmtidler Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: IFD100 v10.3 Configuration Error
    Posted: 23 Apr 2023 at 3:00pm
I have two iPads running IFD100 for AviOS 10.3 connected to my airplane’s IFD540 running AviOS 10.3.1.2. I skipped the AviOS 10.3.0.2 upgrade so I only recently switched to using the IFD100 for AviOS 10.3. With both iPads (a mini 5th gen and Pro 11” both running iOS 16.4.1 and configured as IFD iPad 1 and 2 respectively in the IFD100 app settings) I noticed I was getting a Configuration Error message in the IFD100 app at times. Per the Knowledge Base article regarding this, I uninstalled both the IFD100 and IFD Trainer apps and reinstalled on one of the two iPads with the same results.

At the time, I had two named Users on each IFD100. For both of my IFD100 apps, what appears to trigger the Configuration Error is: either starting the IFD100 already on the user 2 or switching from user 1 to user 2 while WiFi connected to the panel IFD. Essentially, anytime user 2 was selected, the associated IFD100 generates a Configuration Error CAS on the associated IFD100. The message seems to only clear if User 1 is selected and the associated IFD100 is then closed and reopened.

Ultimately, I cleared the name out of user 2 so that only user 1 is named and in use on both IFD100s. This configuration doesn’t generate the Configuration Error message on either IFD100 and the user cannot accidentally be switched because there isn’t a LSK to switch users if only one is named. This configuration also only allows use of one of the ten available users in IFD100 for AviOS 10.3.

I don’t recall ever having this issue with multiple IFD100 users when running IFD100 for AviOS 10.2 or prior. Has anyone else experienced this same anomaly in IFD100 for AviOS 10.3?

Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.01
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0.076 seconds.