Avidyne Homepage
Forum Home Forum Home > Avidyne General > IFD 5 Series & IFD 4 Series Touch Screen GPS/NAV/COM
  New Posts New Posts RSS Feed - ADS-B Performance Report
  FAQ FAQ  Forum Search   Register Register  Login Login

ADS-B Performance Report

 Post Reply Post Reply
Author
Message Reverse Sort Order
Cruiser View Drop Down
Newbie
Newbie
Avatar

Joined: 24 Feb 2017
Location: Ohio
Status: Offline
Points: 34
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Cruiser Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: ADS-B Performance Report
    Posted: 09 Jun 2018 at 4:55pm
SIL is source integrity level. The only acceptable level is "3" you are broadcasting "1"

The IFD440 is certified to broadcast at "3" so there is a configuration error, probably in the GTX330es. Make certain the GPS Integrity is set to 1E-7. This setting is on the GPS Configuration page.
Back to Top
JimC View Drop Down
Newbie
Newbie


Joined: 01 May 2017
Status: Offline
Points: 8
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote JimC Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 09 Jun 2018 at 2:08pm
I have a Garmin GTX330ES with a IFD440 as Nav Source.
To the best of my knowledge the system has been working fine for at least the last 1.5yrs. For grins I ran an ADS-B performance report yesterday and noticed that I have an SIL error showing up.

I cannot decode what data might be missing. Any suggestions as a starting point?
 
EXCEPTIONS:
NIC=NO
NACp=NO
NACv=NO
SIL=YES
SDA=NO
 
INTEGRITY & ACCURACY
Category      NIC       NACp      NACv     SIL          SDA
% Fail          0.00%  0.00%     0.00%   100.00%  0.00%
Max dT        00:00   00:00      00:00    01:57       00:00
MCF             0            0             0       7104          0
Avg             9.0        10.0         2.0       1.0          2.0
Min              8            8              1         1             2
Max             9           10             2         1             2
 
AIR on GROUND
% Fail  2.50%
Max dT 00:03:01
MCF     150
 
The forum would not let me post an image but one is attached and available at this url:
 
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.01
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0.047 seconds.