Avidyne Homepage
Forum Home Forum Home > Avidyne General > IFD 5 Series & IFD 4 Series Touch Screen GPS/NAV/COM
  New Posts New Posts RSS Feed - Frequency issue
  FAQ FAQ  Forum Search   Register Register  Login Login

Frequency issue

 Post Reply Post Reply
Author
Message
Jrlumpp View Drop Down
Groupie
Groupie
Avatar

Joined: 08 Feb 2014
Location: NY
Status: Offline
Points: 47
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Jrlumpp Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Frequency issue
    Posted: 23 Nov 2019 at 11:49pm
I’m having a problem with my pre set frequency list on my 550. I have loaded approach control 125.970 in my list. When I activate this preset, it loads this number but in five seconds it , on its own changes to 125.965 , a Non working com frequency. This forces me to type the 125.970 manually then activate it. If I do it that way the number doesn’t change, yet from the preset list it flips to a close number after a few seconds. 
Has anyone encountered this issue?

John
Back to Top
Leonard View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 05 Jul 2012
Location: Lafayette LA
Status: Offline
Points: 107
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Leonard Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 29 Nov 2019 at 7:29pm
No,  but I have had recent experiences with the com/nav frequency box’s Xed and it took several on/off cycles to straighten out
Back to Top
chflyer View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 24 Jan 2013
Location: LSZK
Status: Offline
Points: 704
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote chflyer Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 30 Nov 2019 at 5:29am
Originally posted by Leonard Leonard wrote:

I have had recent experiences with the com/nav frequency box’s Xed and it took several on/off cycles to straighten out

For the past few months I get this on my IFD440 on almost every startup, plus the No Com with VHF message. Sometimes multiple power cycles gets rid of it, mostly it disappears after 5-10 minutes and VHF com works again normally.
Vince
Back to Top
Leonard View Drop Down
Senior Member
Senior Member
Avatar

Joined: 05 Jul 2012
Location: Lafayette LA
Status: Offline
Points: 107
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Leonard Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 30 Nov 2019 at 8:34am
 startup, plus the No Com with VHF message

+1
Back to Top
AviSteve View Drop Down
Admin Group
Admin Group
Avatar

Joined: 12 Feb 2018
Location: Melbourne, FL
Status: Offline
Points: 946
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote AviSteve Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 30 Nov 2019 at 9:07pm
Originally posted by Jrlumpp Jrlumpp wrote:

I’m having a problem with my pre set frequency list on my 550. I have loaded approach control 125.970 in my list. When I activate this preset, it loads this number but in five seconds it , on its own changes to 125.965 , a Non working com frequency. This forces me to type the 125.970 manually then activate it. If I do it that way the number doesn’t change, yet from the preset list it flips to a close number after a few seconds. 
Has anyone encountered this issue?
A few questions/issues here...

1. Is your radio configured for 8.33 or 25kHz spacing?
2. 125.970 is not a valid frequency in either 8.33 or 25 kHz spacing.  Did you mean 125.975?
3. Looks like our com frequency preset list will accept 125.970*, though the radio will not tune it.  That's why you see the radio time out back to 125.695 (assuming your radio is in 8.33 kHz mode).

* That's a bug and we'll fix it (though it likely will not make it into 10.2.4.1).


Steve Lindsley
Avidyne Engineering
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 12.01
Copyright ©2001-2018 Web Wiz Ltd.

This page was generated in 0.055 seconds.